Tre ud af ti boligkøbere ønsker bofællesskab

15/8/2019

En ny undersøgelse fra EDC viser, at interessen for at bo i et bofællesskab er stigende. Det er blandt andet værdier som tryghed og fællesskabsfølelse, folk efterspørger. Især boligkøbere over 60 år, hvor børnene er flyttet hjemmefra, efterspørger bofællesskaber.


Søren Andersen Arkitekter har altid fundet tanken om bofællesskaber interessant, og var allerede i 1978 ideémanden bag ”Fællesbebyggelsen” i Mejdal ved Holstebro. Bebyggelsen er bygget op omkring et fælleshus, som allerede dengang byggede på miljø og energirigtige løsninger.


Tegnestuen har efterfølgende været involveret i flere byggerier, som bygger på fællesskabstanken. Dette er blandt andet 14 boliger Boringen Tjørnevej, 15 boliger Hasselurten, 20 boliger Uhresøvej - alle beliggende i Mejdal ved Holstebro samt opført med fælleshus som det centrale samlingspunkt.


Som det fremgår af de nye undersøgelser, spirer fællesskabstanken stadig, og Søren Andersen Arkitekter er altid interesseret i at være med til at gøre tanken til virkelighed.


Du kan læse hele artiklen fra EDC her : Læs mere

 

Foto: Fælleshuset ved  "Fællesbebyggelsen", Mejdal Holstebro 

 

Please reload